Maart 2005

Dinsdag 29 maart 2005: Catholic Boys vs. The Fatals (Part II):

Er schijnen maar 500 stuks van uitgebracht zijn. De absolute garagepunkplaat van dit jaar (al gaat het gerucht dat de Catholic Boys ook weer iets gaan uitbrengen). Bij Planet Trash staat in ieder geval 1 exemplaar in de kast. Ik heb het uiteraard over de cd van The Fatals en moet gezien mijn bericht van precies een week geleden iets zinnigs over de onzinnige vergelijking tussen The Fatals en de Catholic Boys zeggen. In houd het dus heel lafjes op een gelijkspel. De debuutplaten van beide bands zijn mij even lief. Nu nog gaan lobbyen bij Vera om deze 2 bands te gaan halen om op dezelfde avond te programmeren. Nanne Tepper vindt dat vast ook een goed idee...

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zaterdag 26 maart 2005: Drummer gezocht:

Drummer gezocht

Bron: http://www.ubu.com/outsiders/

Unrated
Reageer | Trackback (0)Donderdag 24 maart 2005: Trenches - File Under Shane:

Trenches - File Under Shane Deze week viel de demo-cd van File Under Shane op de deurmat. File Under Shane is een projekt van kunstenaar Shane en multi-instrumentalist Jaap Somsen, beiden woonachtig in Amsterdam. Verwacht echter geen kunstzinnige frutsels op deze 5 track tellende demo.

De nummers passen op een perverse manier in de aloude singer-songwritertraditie en blijven dankzij de hoogstaande arrangementen en originele invulling van zang, gitaar en zelfs accordeon hun eigen unieke karakter houden. De cd neemt de luisteraar mee naar de gevoelswereld van Shane waarin hij vol passie zijn demonen te lijf gaat. Soms wanhopig klinkend in het fragiele titelnummer Trenches dan weer woedend klinkend in het vuig rockende Beautiful Lie. Shane houdt niets verborgen voor zichzelf of voor het publiek en gooit er op de juiste momenten een snik tegenaan waar geen volkszanger tegenop kan. Na vijf nummers word je bruut losgelaten uit de verstikkende krochten van File Under Shane's wereld. Een wereld die zowel aantrekt als afstoot maar uiteindelijk doet smachten naar meer.

Een groot talent is opgestaan waarvan ik snel meer hoop te horen. Voorlopig moeten we het echter doen met de fraai vormgegeven demo waarvan de mp3's van Beautiful Lie en Trenches overigens te downloaden zijn.

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Woensdag 23 maart 2005: Die Ganze Kraft Einer Kultur:

Eindelijk. Eindelijk heb ik de cd van Mediengruppe Telekommander in mijn handen. Ruim 2 maanden heb ik moeten wachten op deze cd aangezien ik de cd steeds bestelde bij webwinkels die uiteindelijk toch niet konden leveren en sindsdien dus op mijn zwarte lijst staan. Nlstore.nl kon uiteindelijk wel leveren. Hulde!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Dinsdag 22 maart 2005: Catholic Boys vs. The Fatals:

"Aan welke kant van de oceaan wordt de laatste tijd de beste garage punk gemaakt?", dacht ik hedenochtend tijdens het naar buiten kijken op mijn stomvervelende kantoorbaan. Aan die andere kant van de oceaan komen de Catholic Boys natuurlijk als nummer 1 uit de bus met hun vorig jaar verschenen Psychic Voodoo Mind Control. Sometimes Baby komt van die plaat. Aan deze kant van de oceaan moeten we het doen met The Fatals uit Frankrijk, waarvan ik na het beluisteren van de volgende mp3's meteen de cd besteld heb. Grote kans dat ik achter het net vis, want er zijn er niet veel van geperst.
- Can't Change My Style
- Soirée Fatale
- Livin My Bed
Het antwoord op bovenstaande vraag moet ik voorlopig schuldig blijven. Eerst maar eens wachten op die cd van The Fatals.

Unrated
1 Reactie | Trackback (0)Zaterdag 19 maart 2005: Punk in Vera:

Gisteravond een avondje hardcore punk in Vera. Veel bier en weinig nuance. Bands: Makiladoras, Fleas & Lice en een zeer goed spelende Drug Dealers uit Frankrijk.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Donderdag 17 maart 2005: Marketing?:

Ok ok ok. Ik kon het niet laten en heb toch wat aangeschaft deze week. Maar de kredietkaart is achter slot en grendel gebleven. Echt waar! Helaas zijn er ook webshops die gewoon het nummer van je kredietkaart onthouden en dan is een bestelling natuurlijk snel geplaatst. Deze week viel dus de dubbel DVD Live at the Rainbow van Bob Marley & the Wailers op de deurmat. Een prachtconcert uit 1977 en nog veel meer extra's waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Zijn euro's dus dubbel en dwars waard aangezien ik erg veel positieve vibes krijg van het kijken en luisteren naar profeet Bob. Wel een beetje vreemd dat de foto op de voorkant van de DVD hetzelfde is als de foto van het beroemde live-album van Bob Marley & the Wailers. Let wel, het concert van het live-album komt uit 1975, de concertopname van de DVD uit 1977! Is hier sprake van een bewuste marketingtruc of een historische blunder? Ik vrees het eerste.

Verder op de terugweg van stomvervelende kantoorbaan naar huis toch even afgestapt bij een platenboer voor het geval de nieuwe Cranebuildersplaat al verkrijgbaar was. Niet dus. Wel voor een paar euro Solid Gold van Gang of Four aangeschaft. Valt tegen...

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zondag 13 maart 2005: Battle:

In de slipstream van het zwaar overhypte en overschatte Bloc Party komt toch nog iets leuks om de hoek kijken. Ik baseer mijn bescheiden mening op slechts 1 mp3, maar deze mp3 van Battle klinkt in ieder geval veelbelovend. Hun debuutplaat wordt aan het eind van het jaar verwacht. Ik zal niet te vroeg juichen, want Bloc Party heeft ook een paar nummers die me aanspreken, maar tijdens het luisteren van hun hele plaat moest ik toch regelmatig gapen en skipte ik het ene na het andere nummer. Maar dit stukje tekst gaat over voorprogramma Battle en het is me vaker overkomen dat ik het voorprogramma beter vond dat de hoofdact. Laten we het hopen!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Woensdag 9 maart 2005: Unrecording Records:

Op het nieuwe, Franse platenlabel Unrecording Records is een dubbel-LP verschenen als tribuut aan The Gun Club. Eerlijk gezegd ken ik de meeste bands niet die een Gun Club-nummer hebben opgenomen, maar ze hebben ook enkele "grotere" namen (bv. Blanche en The Dirtbombs) weten te strikken om een cover op te nemen en af te staan aan dit projekt. Schade: 25 euro inclusief verzendkosten. Aangezien mijn kredietkaart nog steeds achter slot en grendel zit maak ik even pas op de plaats.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zondag 6 maart 2005: No Wow - The Kills:

No Wow - The Kills Hoe kan ik No Wow van The Kills het beste omschrijven? Minder is meer of The Kills zijn cool? Beiden kloppen. Meer is minder, want met een aftandse drumcomputer, vuige bluesriffjes en een onderkoelde stem wordt de luisteraar 40 minuten lang in een houdgreep genomen om er slechts uit te mogen komen om de playtoets van de cd-speler weer in te drukken. Cool omdat het lijkt alsof het zangeres VV en gitarist Hotel geen enkele moeite heeft gekost deze spannende plaat te maken. Ik zie ze zo naar de studio lopen, inpluggen, peuk opsteken en spelen om slechts af en toe een flinke slok bier te nemen om de keel te smeren. Volle asbakken en prachtplaat zijn het resultaat. Hun 2 jaar geleden verschenen debuutplaat Keep On Your Mean Side heb ik toendertijd na 2 keer luisteren niet aangeschaft wegens vermeende eentonigheid. Een historische fout of zijn The Kills dusdanig gegroeid dat met hun opvolger de opgebouwde spanning bijna tastbaar wordt? Keep On Your Mean Side moet ik dus maar snel alsnog aanschaffen, maar ik kan met niet voorstellen dat die plaat uiteindelijk ook maar in de buurt komt van No Wow.

Unrated
Reacties (4) | Trackback (0)Vrijdag 4 maart 2005: Dwarves @ Vera:

De oude punks waren weer eens uit hun hol gekropen om hun helden de Dwarves te zien optreden. In een goed gevulde Vera trapte gisteravond de Eindhovense punks van 69 Charger als eerste af. Niets bijzonders, gewoon een standaard punkrockband. Daarna was het even wachten en kwamen de Dwarves op het podium. Hard, snel en doeltreffend. Een deel van het publiek raakte bijna buiten zinnen, terwijl het grootste deel van het publiek vrij apatisch bleef toekijken. Na krap drie kwartier was het afgelopen zonder de door het publiek verlangde toegift te geven. Bravo!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Woensdag 2 maart 2005: Jonge Amerikanen:

Op de website van Tony Visconti valt te lezen dat Bowie's LP Young Americans uit 1975 opnieuw wordt uitgebracht. Het heeft er dus alle schijn van dat de meeste Bowieplaten een zogenaamde 30th Anniversary release krijgen. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als Tonight aan de beurt is. Kwestie van nog een paar jaar wachten dus... Ondertussen heb ik me nog steeds kunnen bedwingen om deze releases aan te schaffen. Bewonder mij!

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)


Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed