Januari 2005

Zaterdag 29 januari 2005: Platenworm en Foefur's dicht:

Hier word ik een beetje verdrietig van.

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Vrijdag 28 januari 2005: Simplon Soap:

Simplon Groningen Deze week was het tijd voor de zoveelste aflevering van de soap rond Simplon. Kennelijk moeten de lokale politici zich weer even laten gelden. Vorig jaar wilde cultuurfascist Karin Dekker van Groen Links tegen de afspraak in Simplon direct de nek om draaien. Dit jaar houdt ze het bij open deuren intrappen. Nee dan D'66. Zeer betrouwbare partij. De enige kans die Simplon lijkt te hebben is de motie van Thomas van Dalen van D'66. Door het volk gekozen, maar vanaf volgende maand zit deze volkvertegenwoordiger wel gewoon in Amsterdam voor zijn nieuwe baan, terwijl zijn termijn als volksverlakker nog niet verstreken is. Ondertussen mogen de nog overgebleven werknemers van Simplon het zoveelste plan schrijven hoe ze met nog minder geld nog meer doelgroepen moeten zien te bereiken. Gratis advies mijnerzijds, begin met het drastisch verlagen van de bierprijs.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Woensdag 26 januari 2005: Ich Kommander, du Kommander...:

Ik ben nog steeds aan het wachten op de door mijn bestelde cd van Mediengruppe Telekommander en ondertussen is er op cut-up.com een artikel, geschreven door Theo Ploeg, verschenen over dit Duitse duo. Bedankt Theo, dit doet me nog meer verlangen naar de cd!.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Dinsdag 25 januari 2005: My Bloody Valentine Video's:

Ik ben vergeten waar ik de link ben tegengekomen, maar ergens op een forum kwam ik een link tegen waar My Bloody Valentine videoclips gedownload kunnen worden. Als je dan toch bezig bent download dan meteen een paar mp3's van ze.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 24 januari 2005: LCD Soundsystem:

LCD Soundsystem
Met enige regelmaat loopt de hele Nederlandse muziekpers achter dezelfde band aan. Deze maand zijn dat maar liefst 2 acts die de hemel in geprezen worden, nl. Bright Eyes en LCD Soundsystem (volgende maand is de beurt aan Bloc Party). Bright Eyes gaat volledig langs mij heen. Geen idee waarom mensen dit zo bijzonder vinden. Bij LCD Soundsystem kan ik me meer bij alle laaiende recensies voorstellen al vind ik het nogal overdreven en armoedig als er termen als "geniaal" en " briljant" worden gebruikt. Briljant zou ik hooguit het nummer Movement willen noemen. In een tijdsbestek van 3 minuten verandert een elektronisch nummer in een manisch, piepend punknummer om weer rustig te eindigen in de elektronica. Voor mij steekt dit nummer met kop en schouders boven de andere nummers op het album uit. LCD Soundsystem heeft gewoon een goede en vooral lekkere plaat gemaakt die al het hele weekend in mijn cdspeler zit.
De video van Movement is hier te zien en te horen.

Unrated
Reacties (7) | Trackback (0)Zaterdag 22 januari 2005: The Young American:

The Young American heeft een facelift onderdaan. Deze site concentreert zich op alles wat David Bowie in 1974 heeft gedaan. Weliswaar niet mijn favoriete Bowiejaar, maar wel erg leuk om een tijdje rond te neuzen.

Voor 7 en een halve dollar naar een Bowieconcert!.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Vrijdag 21 januari 2005: Recente aankopen:

De afgelopen week heb ik, na een korte pauze, weer een paar cd's aangeschaft en ook nog eens de tijd genomen om er uitvoerig naar te luisteren. Eerste aankoop was Children van The Mission die voor een paar euro bij Plato lag. Meer dan die paar euro is de plaat ook niet waard, want de plaat is erg langdradig met slechts hier en daar een hoogtepuntje. Deze plaat zal snel in de kast verdwijnen om daar slechts sporadisch en kortstondig uit te komen. Ook bij Plato gekocht, Back in the USA van MC5. Dit is meer mijn ding, lekker plat geproduceerd en niet zo heftig als ik verwachtte van een band als MC5. Goeie aankoop in ieder geval al kan deze plaat Kick out the Jams niet overtreffen. Bij Elpee heb ik vervolgens nog Dry & Heavy van Burning Spear en Loveless van My Bloody Valentine meegenomen. Dit brengt mijn totaal aantal cd's van Burning Spear op vier en daar blijft het maar bij, want het begint nu toch wel erg op elkaar te lijken. Desalniettemin een lekker roots reggae-plaatje. Mijn absolute favoriet is Loveless van My Bloody Valentine. Prachtige stofzuigermuziek, waar ik verrassend vrolijk van word. Geen idee waarom ik deze plaat niet veel eerder gekocht heb! Onverklaarbaar, maar waar. Verder vond ik vandaag Fight to Win van Femi Kuti op mijn deurmat. Die had ik vorig jaar besteld in de US van A en is eindelijk gearriveerd. Afro beat met wat voorzichtige invloeden van rap en r&b kenmerken deze plaat.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Donderdag 20 januari 2005: The God of Fuck:

Marilyn Manson Gedurende de tweede helft van de jaren '90 had ik last van een milde vorm van obsessief gedrag ten opzichte van Marilyn Manson. Door omstandigheden heb ik hem toen maar 1x op zien treden. Dit was tijdens Rock Werchter in 1999. Sinds die periode ben ik Manson wel blijven volgen maar onder de indruk van zijn werk na Mechanical Animals ben ik niet meer geraakt.
Donderdag 2 juni geeft meneer Manson een concert in die te grote bierhal. Ik twijfel hevig om een kaartje aan te schaffen. Ik kan makkelijk 10 redenen verzinnen om niet te gaan, maar wie geeft mij 3 goede redenen waarom ik wel naar dit Marilyn Manson-concert zou moeten gaan?Unrated
Reacties (3) | Trackback (0)Maandag 17 januari 2005: Sisters of Mercy:

Vanwege problemen met hun platenmaatschappij hebben de Sisters of Mercy al jaren geen volwaardige plaat uitgebracht. Puur toevallig kwam ik deze mp3 op hun site tegen. Het is een live versie van We Are the Same, Susanne en klinkt heerlijk jaren '80 gothic.

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Maandag 17 januari 2005: Exit Ikara Colt:

Ikara Colt

Ikara Colt houdt woord en houdt het na 5 jaar voor gezien. In de nieuwsbrief is te lezen:

Dear friends

Just a quick note to say that the band will be splitting up as of now. We would all like to thank everyone that came to see us, supported us and heckled us. We produced two albums and countless singles. We always said that we would split up after five years and that five years is up, better to go out this way than to turn into some old, tired and jaded outfit. As we always said this was never a career choice or a lifestyle option and sadly most bands I see seemed to be for those reasons.

Cheers once again,
Thank you and good night.

IKARA COLTUnrated
Reageer | Trackback (0)Zaterdag 15 januari 2005: Eurosonic Dag 2:

Dag 2 begon net als de dag ervoor in Mutua Fides waar het Franse Doubleman het publiek vermaakte met haar indie-rock, maar het heilige vuur ontbrak bij de Fransen. Daarna was het de beurt aan de siliconenmetal van Imperia waar wel voldoende rook en vuur op het podium aanwezig was. Via een korte impressie van Blackbud kwam ik terecht in de Muziekschool waar het Hongaarse Zagar onderkoelde elektronische klanken de zaal in wierp, maar weinig respons van het publiek kreeg. Meer respons kreeg het worldbeatgezelschap van Macaco, maar ze bleken niet in staat om de zaal op z'n kop te zetten. Dat laatste deed het Bulgaarse Wickeda (iets voor Pinkpop meneer Smeets?) met haar ska-punk wel met een geweldig energiek optreden. Energie was ook het motto van de Beatsteaks, dat echter geen greintje originaliteit herbergde. De avond werd afgesloten met de electrogaragepunk van Quit Your Dayjob uit Denemarken Zweden dat een erg korte, maar ijzersterke show liet horen en zien.

Eurosonic 2005 was niet een erg sterke editie. Hoogtepunten voor mij waren Mediengruppe Telekommander, Quit Your Dayjob en Wickeda. O ja, nog een tip voor de organisatie, verkoop op vrijdag wat minder kaarten, want als er al een rij staat bij Mutua Fides dan klopt er iets niet!

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Zaterdag 15 januari 2005: Op de foto:

Tijdens Mediengruppe Telekommander

Geplukt van de Eurosonic-site. Een publieksshot waar ik op sta tijdens het optreden van Mediengruppe Telekommander. Tip: ik sta ergens op de achtergrond.

Unrated
1 Reactie | Trackback (0)Vrijdag 14 januari 2005: Eurosonic Dag 1:

Gisteren heb ik een persoonlijk record gezet als het gaat om zien van bandjes op 1 Eurosonic-avond. Maar liefst 14 bands zijn de revue gepasseerd. De avond begon bij de schreeuw-elektro van het Duitse Von Spar, een goed begin van de avond. Vervolgens stond We Insist! op het programma, maar de progrock van deze band met zingende drummer kon mij niet boeien. Vervolgens snel even The Yearlings meegepakt, maar ook daar spetterde het niet. Spetteren deed het wel bij de Groningse bastaardzonen van Motorhead genaamd The Kickers. Met het lijf vol adrenaline ging ik naar, wat achteraf het hoogtepunt van de avond bleek te zijn, het Duitse Mediengruppe Telekommander, een mix van punk, elektro en hiphop. Ik was van plan om na Telekommander in Vera het Engelse Subways te bekijken, maar de rij was zo lang dat ik besloot voor een Noorse alternatief in de vorm van Dadafon. Helaas kon de niet onaantrekkelijke zangeres de hoge noten bij lange na niet halen, dus snel door naar de volgende. Iain Archer kon met zijn band wel overtuigen. Helaas had ik het grootste gedeelte van zijn set gemist, maar wat ik hoorde kon mij wel bekoren. Dat Noren toch een goeie show op het podium kunnen zetten bewees Helldorado. Surfrock met een prachtige snik. Het her en der gehypte The Go! Team maakte met een rommelig optreden hun faam niet waar. Sterker nog, na een kwartier moest ik in de rij staan om het pand te kunnen verlaten. Dat gaf me de kans om een kijkje te nemen bij Emilie Simon die mooie-kleine-franse-meisjes-droommuziek maakte. Via de uiterst dansbare, maar zielloze elektro van het Belgische Soldout kwam ik terecht in een kolkend Grand Theatre waar het swingende CQMD op een gegeven moment midden in de zaal speelde om het feest compleet te maken. Daarna was het tijd voor het Russische Messer Chups, waar ik bijna in slaap viel. Gelukkig was er nog Amplifier in Vera om de nacht hard en meedogenloos af te sluiten.
In de breedte was dit met 14 bands meer dan de moeite waard. Helaas was de kwaliteit van de acts te vaak teleurstellend. Vanavond hoop ik meer kwaliteit dan kwantiteit te ervaren. Eerst maar even de kater uit het lijf krijgen alvorens Eurosonic aan de tweede avond gaat beginnen. Wordt vervolgd...

Unrated
Reacties (7) | Trackback (0)Woensdag 12 januari 2005: Joy Division:

Joy Division in Parijs Eindelijk concreet nieuws over de Joy Division film met als werktitel Control: The Ian Curtis Film. Een film met Anton Corbijn als regisseur? Wat moet ik daar nu weer van denken? De man kan leuke clipjes en prachtige foto's maken, maar een film regisseren? Voorlopig maar het voordeel van de twijfel geven...
Nu het toch over Joy Division gaat, een paar dagen geleden is hier een lang en diepgravend stuk verschenen over Joy Division en Ian Curtis.Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 10 januari 2005: Projekt Platenkast:

Vandaag heb ik de eerste bijdrages geleverd aan het Projekt Platenkast. Ik heb een willekeurige greep gedaan uit mijn platenkast en heb nog de platen een laatste luisterbeurt gegeven alvorens de eeuwigheidswaarde vast te stellen. De eerste platen die besproken zijn zijn platen van The Waterboys, Bob Dylan, Alice in Chains, Gang of Four, Eno, The Vines, Nirvana, Bob Marley & the Wailers en The Cure.

Verder heb ik de mogelijkheid om commentaar te geven op de stukjes die ik schrijf geplaatst op site, dus schroom vooral niet om je te laten horen!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zaterdag 8 januari 2005: Eurosonic Deel I:

Vandaag is het een feestelijke dag. Niet alleen omdat David Bowie vandaag zijn 58ste verjaardag viert, maar vooral ook omdat ik eindelijk mijn Eurosonic-programma definitief heb samengesteld. Zoals ieder jaar zal er uiteindelijk flink worden afgeweken van de voornemens en zal ik de helft van de bands die ik wil zien niet zien, maar dat behoort tot de jaarlijks terugkerende charme van Eurosonic. Het programma ziet er als volgt uit:

Eurosonic DONDERDAG
Têtes Raides (F) GRAND THEATRE MAIN HALL 20.00 u.
We Insist! (F) VERA 20.45 u.
Mediengruppe Telekommander (D) MUTUA FIDES 21.30 u.
The Subways (GB) VERA 22.15 u.
Helldorado (N) HUIZE MAAS FRONT 23.00 u.
The Go! Team (GB) HUIZE MAAS MAIN 23.45 u.
Soldout (B) MUTUA FIDES 00.30 u.
Messer Chups (RUS) DE SPIEGHEL 01.30 u.


Eurosonicbanner VRIJDAG
El Tattoo del Tigre (B) STADSSCHOUWBURG 20.00 u.
Bunnyranch (P) VERA 20.45 u.
Macaco (E) STADSSCHOUWBURG 21.25 u.
Jackman (N) DE SPIEGHEL 22.30 u.
Overhead (F) MUTUA FIDES 23.00 u.
Hot Zex (RUS) VERA 23.45 u.
Couchgrass (LUX) MUZIEKSCHOOL 00.30 u.
Le Peuple de L'Herbe (F) HUIZE MAAS MAIN 01.15 u.


Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Zaterdag 8 januari 2005: Het Stokje:

Vandaag was aan mij de eer om het stokje te ontvangen van Nicole Blommers.
1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?
4,5 GB

2. Wat is je laatst gekochte cd?
De laatste cd die ik heb gekocht is de deluxe-editie van Rattlesnakes van Lloyd Cole & the Commotions. Donderdag heb ik Fight to Win van Femi Kuti ergens in Amerika besteld.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nr voor je dit bericht las?
Real Thing van Alice in Chains.

4. Geef 4 nrs door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.
* Five Years - David Bowie (het is vandaag Bowie's verjaardag en dit is mijn favoriete Bowie-nummer)
* Bela Lugosi is Dead - Bauhaus (het beste Gothic-nummer ooit!)
* Concrete Jungle - The Wailers (toen ik dit nummer voor het eerst hoorde was het een startpunt voor me voor het doorgronden van Roots Reggae)
* Sleeping in Blood City - The Gun Club (ergens midden jaren '80 zag ik The Gun Club voor het eerst optreden in het Burgerweeshuis in Deventer. Toen een bezeten Jeffrey Lee Pierce de woorden van dit nummer uitschreeuwde viel alles op z'n plaats... voor even...)

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom?
Ik zit nog maar een weekje in het weblogwereldje, dus ik stel me bescheiden op met 2 personen. Ten eerste Martijn Grooten van Think Small omdat ik dankzij zijn site veel leuke, vage bandjes heb mogen ontdekken en ten tweede Thijs Zilverberg van Stop The Noise, omdat hij zo vriendelijk was om na een paar dagen al mijn weblog als leuk te omschrijven.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Vrijdag 7 januari 2005: CD presentatie:

Gisteravond hield Jimmy Barock de al genoemde cd presentatie in Vera. Merkwaardig genoeg was er van een cd geen sprake. Die kan volgende week bij Plato worden opgehaald bij inlevering van de waardebon die iedere bezoeker kreeg. Voordat Jimmy Barock het podium betrad speelde eerste nog Anderson, waar ik alleen het laatste nummer van gehoord heb en het dodelijk saaie We vs. Death, dat wellicht meer energie moet steken in het vinden van een zanger i.p.v. het vervelen van het publiek. Maar ik was voor Jimmy Barock gekomen en die speelde een korte , maar energieke set. De band is niet blijven steken in het langzaam doodbloedende Emo-genre, maar heeft haar geluid verdiept met meer indie-invloeden. Een soort Indie-Emo, of Emo-Indie zo u wilt, met een zanger die zijn hand er niet voor omdraait om zijn longen uit zijn tengere lijf te schreeuwen. Prima band!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Woensdag 5 januari 2005: Jimmy Barock:

Morgen houdt de Groningse band Jimmy Barock een release party in Vera voor de nieuwe E.P. We Used to Build Wings at Night dat verschijnt op het Zabel label. Naast Jimmy Barock zullen ook We vs. Death en Anderson optreden. Op de site van Jimmy Barock is het nummer Tonight We Load Up the Guns van de nieuwe E.P. te downloaden.
Dat maakt meteen een mooi bruggetje naar het onderwerp dat me de komende tijd bezig zal houden, nl. Eurosonic. Jimmy Barock zag ik nl. voor het eerst optreden tijdens Eurosonic een paar jaar geleden. Ik ben nog steeds bezig om een leuk Eurosonic-programma voor mezelf samen te stellen. Over een paar dagen zal het "definitieve" programma gepost geworden.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Dinsdag 4 januari 2005: On the Waterfront:

Eva Marie Saint Het jaar is goed begonnen, want ik vond de Deluxe-versie van Rattlesnakes van Lloyd Cole & the Commotions op de deurmat. Toen deze plaat uitkwam in 1984 zat ik midden in mijn puberteit en vond ik Lloyd Cole maar softe shit. Ondertussen vond ik de singles Perfect Skin en Rattlesnakes stiekem natuurlijk wel erg goed. Vooral het zinnetje "She looks like Eva Marie Saint in 'On the Waterfront'" is mij altijd bijgebleven. Prachtige film dat On the Waterfront en deze dubbel-cd (cd 2 bestaat uit demo's, live-opnames, radiosessies en b-kantjes) is meer dan de moeite waard en zal de komende tijd een prominente plaats krijgen op mijn playlist.Unrated
Reageer | Trackback (0)

Zondag 2 januari 2005: Afro Beat:

Fela Kuti Femi Kuti Begin november 2004 werd er in het Paard van Troje in Den Haag een Afrikaans festival georganiseerd. De hoofdact was die avond Femi Kuti & the Positive Force. Voor mij het hoogtepunt kwa concerten van 2004. Sinds die avond ben ik mij verder gaan verdiepen in de Afro Beat waar Femi's vader Fela Kuti de grondlegger van was. Het feit dat ik samenleef met een Afrikaanse speelt hierin waarschijnlijk ook een kleine rol. ;) Femi Kuti woont nog steeds in Lagos en iedere zondag geeft hij een concert in zijn New Afrika Shrine. Vorig jaar is er naast een live CD ook de DVD Live at the Shrine verschenen. Een aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in Afro Beat.Unrated
Reageer | Trackback (0)

Zaterdag 1 januari 2005: In de cyberlucht:

1 januari lijkt mij een goed moment om met een nieuwe website te beginnen. Et voila, hier is Planet Trash. Veel is het nog niet, maar het is mijn intentie om een paar maal per week wat te schrijven en recensies, lijstjes etc. te publiceren. Om verder maar meteen met de deur in huis te vallen. Alle links naar mp3's zijn legale mp3's, dus de digitale muziekfascisten kunnen rustig verder surfen op zoek naar nieuwe slachtoffers.

De eerste lijstjes zijn vandaag geplaatst. Het betreft de cd's en concerten van het afgelopen jaar. Mijn favoriete plaat van het afgelopen jaar is de plaat van The Libertines geworden. Toen ik de eerste keer naar deze plaat luisterde was ik een beetje teleurgesteld, maar gaandeweg ben ik de plaat gaan doorgronden en beschouw ik het als een klein meesterwerk. Een absolute aanrader dus! Op de tweede plaats is de debuutplaat van The Ponys geeindigd. Prima garagerock plaat met een new wave zanger. Ook live is deze band zonder meer de moeite waard. Op de derde plaats staat de debuutplaat van The Veils. Prachtige pathos met een wonderschone stem. De hele plaat balanceert op het randje van met zelfmedelijden overladen kitsch, maar blijft wat mij betreft net aan de goede kant van de grens. De gehele top 10 is hier te vinden.

Rest mij niets anders dan iedereen veel geluk te wensen in het nieuwe jaar!

The Libertines Laced with Romance The Runaway Found

Unrated
Reageer | Trackback (0)

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed