The Fresh & Onlys @ Vera

--> Zaterdag 08 Juni 2013 at 9:49 pm

Eigenlijk kan het alleen maar tegenvallen. Een band die in 2010 schijnbaar uit het niets met een geweldige plaat (Play It Strange) kwam en in 2013 dan eindelijk eens in Vera gaat spelen. De lage verwachtingen mijnerzijds blijken al snel onterecht. The Fresh & Onlys speelt een stuk harder dan verwacht en gehoopt zonder dat dat ten koste gaat van de melancholie die ten grondslag aan vrijwel ieder liedje ligt. Het kwartet geeft de voorkeur om de directe omgeving schemerig te houden. Geen spotlights, het liedje en niet de band staat centraal. De meeste liedjes komen van Play It Strange en het vorig jaar verschenen Long Slow Dance, maar tijdens de eerste toegift wordt ook een nummer gespeeld die op de nieuwe plaat moet gaan verschijnen. Volgens zanger/gitarist Tim Cohen zal die plaat overigens pas volgend jaar verschijnen. The Fresh & Onlys wint het publiek voor zich met een mooi en bij vlagen ontroerend concert.

Gebruikte Tags:

twee reacties

The Fresh & Onlys in Vera, was inderdaad erg goed!!! De songs stonden ook live als een huis. Ik heb er ook uitermate van genoten. Ergens had die Tim Cohen iets aandoenlijks over zich, zal wel door dat rare kapsel komen... Viel me op dat het niet uitverkocht was. Ik had eigenlijk verwacht dat het al enkele weken uitverkocht zou zijn, wat The Fresh & Onlys was toch een van dé bands van 2013, zowel in de blogsphere als in Grunn...
Audiosport (E-mail ) (URL) - 09-06-’13 18:57

Ik verbaas me al niet eens meer over de matige opkomst bij sommige bands in Vera. Een week eerder bij Night Beats waren er nog minder bezoekers.

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed