Arabia Mountain - Black Lips

--> Woensdag 29 Juni 2011 at 09:32 am

Even dacht ik dat het beste er wel zo'n beetje vanaf was bij Black Lips. De vorige plaat, 200 Million Thousand, is ok, maar toch duidelijk de minste van het stel. Op Arabia Mountain worden de zaken echter anders aangepakt. Allereerst is er een producer, Mark Ronson, in de arm genomen die zijn sporen in het commerciële circuit al behoorlijk verdiend heeft (hij werkte onder andere samen met Amy Winehouse, Lily Allen en Robbie Williams). Wellicht is het Ronson gelukt om de jongens drugsvrij de studio in en uit te krijgen, want de nummers klinken stukken minder trippy dan op de vorige platen. Als je Amy Whinehouse nuchter de studio in krijgt, moet dat bij een paar flowerpunks ook wel lukken. Ronson is overigens niet verantwoordelijk voor de productie van alle nummers, ook Lockett Pundt van Deerhunter verdient enige credits. Daarnaast hebben de mannen van Black Lips zich helemaal uitgeleefd op het maken van perfecte popliedjes. De garage is soms ver te zoeken, al blijven er natuurlijk voldoende referenties hoorbaar op Arabia Mountain. Ik moet de plaat keer op keer draaien om te beseffen dat dit toch echt een Black Lips-plaat is en kom steeds minder voorzichtig tot de conclusie dat dit wellicht de beste plaat is die de groep uit Atlanta heeft gemaakt. Ik ben er overigens nog steeds niet helemaal over uit, met als gevolg dat ik de plaat blijf draaien. Als Black Lips naar aanleiding van deze plaat niet een groter publiek krijgt, dan gebeurt dat nooit meer. Dat laatste geniet overigens wel mijn voorkeur.

Gebruikte Tags:

twee reacties

JJ toch! Beetje egoistisch, niet, je denkt alleen aan jezelf. De meeste bands werken toch echt aan succes, en ik zou willen dat ze wel dat grotere publiek krijgen! Verdienen ze! Mooie band, mooie plaat, dat zouden meer mensen moeten gaan horen! Mooie recensent ben jij! En dan zeker heel snobistisch zeggen dat jij een goede band kent waar niemand van heeft gehoord.... Ja,ja!:-) Groeten, Bertus

Een kritische lezer! Heel goed! Het is niet zo zeer snobisme mijnerzijds, al zal dat ook wel een rol spelen, maar meer de hoop dat een band niet te bekend wordt en goede platen blijft maken i.p.v. heel bekend wordt en slappe platen gaat maken om de zaak jarenlang draaiende te kunnen houden.

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed