The Hex Dispensers @ Vera

--> Zaterdag 10 Mei 2008 at 8:34 pm

Vorig jaar was de debuutplaat van The Hex Dispensers zonder veel concurrentie mijn plaat van het jaar en het ziet er naar uit dat het concert van dit jaar ook bekend is. Het concert van The Hex Dispensers was donderdagavond een van zeldzame klasse. Het kwartet uit Austin, Texas won stukje bij beetje het publiek voor zich. Tijdens de toegift, waarbij de grootste 'hits' die avond voor een tweede keer voorbijkwamen, waren zelfs de mensen die toevallig even kwamen kijken fan geworden van de band. The Hex Dispensers bevindt zich op de dunne grens tussen garagerock en punk en is op die positie volkomen in balans. Nu worden namen als Wipers, Ramones en New Bomb Turks genoemd als belangrijkste invloeden voor de Texanen, maar als er ook maar een greintje gerechtigheid bestaat zullen er in de toekomst bands opstaan die The Hex Dispensers als hun belangrijkste invloed noemen. Briljante band!

Gebruikte Tags:

drie reacties

De plaat draaide ik de laatste tijd niet zo vaak meer. Uitstekende LP, maar de nummers zing je na 3x luisteren mee. Het concert was iig erg gaaf. Naarmate het concert vorderde werd het alsmaar beter. En "forest ray colson" is een verdomd catchy nummertje. Hopelijk komen ze vaker in de Vera.

"Forest Ray Colson" is mijn favoriete Hex Dispensers nummer. Enne, dat je de nummers na 3x luisteren mee kan zingen is toch juist een aanbeveling?

Het is ook zeker geen veroordeling. Maar na 30x luisteren kende ik het wel en pakte ik 'm niet zo vaak meer uit de kast. Als ik dat dan toch deed, dan klonk het wel weer verdomde lekker!

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed