Top 100 van nul nul. Nummer 26 t/m 30

--> Maandag 14 December 2009 at 10:33 pm

Nummer 26: Too Much Guitar - Reigning Sound (2004)

Onzin. Er kan nooit zoiets als teveel gitaar zijn. Deze plaat van Reigning Sound komt het dichts in de buurt van het werk dat Greg Cartwright met de Oblivians opnam. Iets minder blinde dementie weliswaar, maar met meer gevoel en heel veel gitaar, maar dus niet teveel. Pure rock 'n roll. Beste plaat van Reigning Sound.


Nummer 27: Be Your Own Pet - Be Your Own Pet (2006)

Voor hun debuut heb deze tieners 15 spetterende nummers opgenomen die doen denken aan de kracht en furie van een band als Bad Brains. Zangeres Jemima Pearl spuwt haar teksten in de microfoon. Tel daar de overstuurde, dissonante gitaarriffs samen met een pompende bas en een drummer die lak heeft aan snelheidslimieten bij op. Dit resulteert in een chaotische en maniakaal aandoende punkplaat waar de opwinding van afspat. In your face!


Nummer 28: Let It Bloom - Black Lips (2005)

Het kraakt aan alle kanten. Het is vies, vuil en verrot. Het is gruizig en vuig. Het kent prachtige valse harmonieën. Het kent het geluid van drank, drugs en wilde orgieën. Zelfs noemen ze het flowerpunk. Whatever. Op Let It Bloom laat Black Lips horen waar het allemaal toe in staat. Deze plaat komt het dichts in de buurt van een live-ervaring van Black Lips.


Nummer 29: Fuckin A - The Thermals (2004)

Er wordt hard geroepen dat debuut More Parts Per Million de beste plaat van The Thermals is. Bijna goed hoor, maar Fuckin A gaat verder waar de vorige ophoudt en kent in tegenstelling tot de voorganger helemaal geen zwakke punten meer. De plaat heeft natuurlijk niet voor niets de titel Fuckin A meegekregen.


Nummer 30: Adept - Adept (2007)

Verrassend sterke elekronoiseplaat van Nederlandse bodem. Donker, dissonant en destructief. Het knarst, het schuurt, het beukt en het piept. Adept wordt aan alle kanten bejubeld en vervolgens wordt de stekker er uitgetrokken. Stoppen op het hoogtepunt heet dat. Adept beheerst die kunst en nog veel meer.

Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed