Top 100 van nul nul. Nummer 31 t/m 35

--> Maandag 14 December 2009 at 3:46 pm

Nummer 31: First Impressions Of Earth - The Strokes (2006)

Julian Casablancas zingt verveelder dan ooit, de gitaarpartijen klinken ingenieuzer dan ooit. Soms slaat dat allemaal door naar de verkeerde kant, maar meestal blijft de plaat angstvallig balanceren op de dunne grens tussen genialiteit en absolute bagger. Spannendste plaat van The Strokes en over het algemeen geheel ten onrechte beschouwd als een middelmatige plaat.


Nummer 32: Citrus - Asobi Seksu (2006)

Dit decennium mag om heel veel verschillende redenen niet tot het favoriete decennium uit mijn leven behoren, toch waren er ook genoeg hoogtepunten te beleven. Een paar daarvan vonden plaats in 2006, toevallig het jaar dat het beste is vertegenwoordigd in deze lijst met liefst 14 platen. Citrus werd mijn zomerplaat van 2006.


Nummer 33: Wait Long By The River And The Bodies Of Your Enemies Will Float By - The Drones (2005)

Klonk zanger Gareth Liddiard op Here Come The Lies nog alsof hij de nodige alcoholische consumpties achter de kiezen had, op Wait Long By The River... klinkt hij alsof hij 2 nachten heeft doorgehaald alvorens een microfoon ter hand te nemen. De nummers zijn meer uitgesponnen en gelukkig is het drumgeluid een stuk beter dan op Here Come The Lies.


Nummer 34: Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah (2005)

De grootste bloghype van 2005? Waarschijnlijk wel. Hoewel veel hypes niet eens in de buurt komen van deze planeet had de landing van Clap Your Hands Say Yeah de nodige impact. Vooral vanwege het doorjakkerende tempo en de stem van de zanger die klinkt als David Byrne on speed. Briljant nummer als afsluiter.


Nummer 35: Fix My Brain - The Marked Men (2006)

Volgens mij kwam de nodige endorfine vrij tijdens het concert van The Marked Men in Vera in 2006. Hoe dan ook, het concert zal mij bijblijven als een van de de live-hoogtepunten van dat jaar. Na het concert deze cd aangeschaft om tot de conclusie te komen dat The Marked Men met hun mix van pop en punk in de eredivisie spelen.

Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed