Mainline Rockets - Ashtones

--> Zondag 04 Oktober 2009 at 12:23 am

Een van de bands met de meeste street credibility is ontegenzeggelijk de Ashtones. Deze uit Lille afkomstige band moet zo ongeveer op straat in een van de meer naargeestige wijken van Lille zijn samengesteld uit (ex)-junks, alcoholisten, zwervers en personen met een achtergrond dat aan alle kanten naar de goot stinkt. Het zijn overigens allemaal erg aardige gasten, dus een optreden van deze vuig rockende Fransen kan met een gerust hart worden bezocht. Op de nieuwe plaat doet de band waar het zo goed in is. Straatrock met woeste riffs en dito energie. De productie is weer een niveautje hoger dan voorganger Hellfire And... Paradise Falls. Ashtones heeft nooit een geheim gemaakt waar de invloeden vandaan komen (The Stooges uiteraard en daarnaast ongeveer alle punkbands die er toe doen) en speelt al haar hele bestaan covers van deze bands. Ook op Mainline Rockets staan er weer een paar, maar wellicht dat de band daarin een beetje doorslaat. Zo doet The Clash cover I'm So Bored With The USA nogal overbodig aan. Dat is dan ook meteen het enige punt van kritiek, want voor de rest is Mainline Rockets een knaller van een plaat. Binnenkort komen ze weer naar Nederland. Gaat dat zien!

Gebruikte Tags:

zes reacties

Beste JJ,

Even een vraagje... The Ashtones zouden morgenavond en donderdagavond in respectievelijk Assen en in Crowbar Groningen spelen. Door wat voor redenen dan ook zijn beide optredens afgelast, tot spijt van de band die nu twee gaten heeft in hun schema. Ik heb zelf deze concerten niet geregeld maar indirect is Assen wel door een van de leden van onze band geregeld, daarom voel ik me wel enigszins lullig en hoop ik nog wat in Groningen te kunnen regelen voor of woensdagavond of donderdagavond. Zou jij misschien weten of ze in het ORKZ (of wellicht Pakhuis oid) misschien op zeer kort termijn een plek vrij hebben? Qua kosten en zo weet ik niet hoeveel het is, maar ze zullen wel niet zo duur zijn. Excuses om dit uit het niets aan je te vragen, maar als je mij kunt helpen zou dit heel fijn zijn. Vooral ook voor The Ashtones, wiens tour al zeer slecht is begonnen (chauffeur in de bak beland, zo'n 40 platen gestolen, zo mailde Ge ons..) Iig, dit is mijn tel. nummer dus mocht je me kunnen helpen: 0618235066. Hartelijk dank en mocht het niet lukken, kunnen wat dan ook dan is dat begrijpelijk.

Met vriendelijke groeten,

Jeroen
(Loud Squirt & The Sonic Machine)

Oke,

Als het goed is Ashtones nu donderdagavond in Pakhuis met Them Holy Rollers...

Groet

Jeroen

Jeroen, zou mooi zijn als ze toch nog in Groningen komen spelen donderdag. Is het Pakhuis al zeker?

Nou ja, dat durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar kan haast niet missen.. Onze drummer kent de programmeur (Chris, volgens mij speelt hij ook in The Gravediggers?) aldaar en volgens hem (onze drummer) is het geregeld, dus ik ga er in principe gewoon vanuit dat ze daar morgenavond spelen.

Het is zeker. Zie het nu ook staan op het pakhuis hyves. joepie!

Mooi zo!

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed