Pre Strike Sweep - GØGGS

--> Donderdag 04 Oktober 2018 at 8:01 pm

De tijd dat ik heel devoot nieuwe muziek van garagegod Ty Segall aanschafte ligt al weer een tijdje achter me. Sterker nog, de aankondiging dat Segall een nieuwe plaat heeft gemaakt is voor mij ondertussen al reden genoeg om er met een grote boog omheen te lopen. Hij is er in geslaagd om zich tot vervelens toe te herhalen. Het hoogtepunt van Ty Segall ligt rond de platen Slaughterhouse, Twins en Manipulator. Vanaf daar is het op artistiek vlak heel snel bergafwaarts gegaan met deze man. Vanzelfsprekend wordt er een uitzondering gemaakt. Wanneer Segall in zee gaat met Ex-Cult zanger Chris Shaw blijkt er toch nog iets interessants uit zijn vingers te kunnen komen. De band met Shaw heet GØGGS. In 2016 kwam er al een knaller uit. Dat wordt nog een dunnetjes overgedaan - dus toch wel weer een herhaling - met de tweede plaat Pre Strike Sweep. Vooral dankzij de brute strot van de Ex-cultzanger, die ook op alle andere vlakken het beest in mensen naar voren weet te halen. GØGGS ramt, beukt, gromt, spuugt en bloedt aan alle kanten. In hoeverre het de verdienste is van Ty Segall blijft onduidelijk, maar met Pre Strike Sweep heeft hij in ieder geval weer een plaat achter zijn naam staan die gehoord mag worden.

 

Oor: Pre Strike Sweep - GØGGS

Gebruikte Tags:

twee reacties

Toen de laatste Ty Segall (Freedom's Goblin) uitkwam dacht ik ook "Goh, alweer een nieuwe Ty Segall". Toch maar gaan luisteren en ik vond het (één van de) geweldigste platen van dit jaar.

Zichzelf tot vervelens toe herhalen is er op Freedom's Goblin niet mee, zeer diverse plaat, staan ook wel een paar missers op (kan ook, plaat duurt ook 74 minuten), maar er staan ook vooral veel nummers die ik tot het beste van Ty Segall reken. Dus ik weet niet of die grote boog je ook om Freedom's Goblin heen heeft geleid, anders zou ik hem toch eens checken.

Die paar missers zijn me er net iets te veel. Maar ik neem je advies ter harte en ga er nog een keer naar luisteren...

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed