Zadelpijn / Garage van Klaas / Jagersonic

--> Zondag 15 Januari 2017 at 9:45 pm

Na de eerste Eurosonicavond laat ik dat festival voor wat het is en komt de aandacht op de randprogrammering te liggen. Allereerst Zadelpijn. Een festival dat wordt georganiseerd door traumahelikopter en De Gym. Heel veel interessante bands onder één dak. Zelf mag ik wat plaatjes draaien, waardoor ik een aantal bands mis. Wel krijg ik een hard en rauw optreden van Charlie And The Lesbians mee die de kleine zaal doet ontploffen. Niet veel later doet traumahelikopter dat nog eens dunnetjes over in de grote zaal van De Gym. Het is dat slechts een kwestie van wachten totdat Jerry Hormone Ego Trip het karwei weet af te maken. Helaas valt deze band enorm tegen, dankzij de platte rock en doorzichtige poses. Het is dan al bijna ochtend als Lookapony voor de paar overgeblevenen het festival mag afsluiten. Bij mij is dan het licht bijna helemaal uitgegaan.

 

Voor de volgende avond is het plan om het iets rustiger aan te doen. Dit lukt slechts gedeeltelijk. De Kroeg van Klaas is het strijdtoneel. Voor de gelegenheid omgedoopt tot de Garage van Klaas. Dat dekt echter niet volledig de lading. Ruigste band is The Black Cult. Een band die ondertussen iedere keer waar voor zijn geld levert. Dat kan niet gezegd worden van Petersburg Orderer. Sommige ideeën kan je betere voor je houden. Vooral als je verveelde dissonante klanken denkt te moeten presenteren in een volle kroeg. Het doet mij verlangen naar mijn aanstaande wortelkanaalbehandeling. Mooi dat daar The Homesick is om de vorige band helemaal weg te spelen. Ondertusen heb ik een plekje helemaal achterin de kroeg gevonden, waardoor de volgende twee bands voor een groot gedeelte aan me voorbij gaan.

 

Allemaal leuk en aardig, maar de eerste drie dagen, avonden en nachten zijn uiteindelijk slechts de opmaat tot dat ene festival. Jagersonic. Ooit eens begonnen in de Ierse pub, waar nu de afterparty van Jagersonic zal worden gehouden. Sindsdien in Vera. Je dient je vroeg te melden om zoveel mogelijk bands te kunnen zien. Voor de anderen rest een lange rij. Ik begrijp dat ik met een wachttijd van 45 minuten niet eens mag mopperen. Eerst bands die ik in een warme kelder in Vera zie is traumahelikopter. Die het eigen feest van anderhalve dag daarvoor nog even helemaal over doet. Zanger Mark wordt op handen gedragen en weet een nieuw Gronings record met je navel tegen het plafond aan zingen te zetten. Met een voldaan gevoel verlaat hij naar een half uur de kelder om plaats te maken voor de one and only Henk Wijngaard. De kelder blijkt al snel te klein te zijn en het overenthousiaste publiek zorgt voor wilde taferelen. Henk denkt verlangend naar de tijd dat hij alleen in zijn vrachtwagen zat, maar slaat zich manmoedig door zijn uitgekiende set heen. Om het laatste restje kater weg te spoelen speelt er een metalband in de grote zaal. De zanger schreeuwt en zingt in het Antwerps en heeft een prachtig Justin Bieber-shirt aan. Met of zonder spraakgebrek, we mogen deze band Fleddy Melculy noemen. Daarna zetten Rooie Rinus en Pé Daalemmer de grote zaal op z'n kop en weten de niet-Groningers in de zaal hoe carnaval in het noorden wordt beleefd. Ster van de avond is echter Bonnie St. Claire. De drank is bijna op in Vera als zij het podium betreedt en zorgt voor een meer dan bevredigend eind van een niet meer te overtreffen Jagersonic.

Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed