Darkthrone / Black Metal

--> Zaterdag 20 September 2008 at 3:50 pm

De naam was al tijden bij me bekend. Darkthrone. Een stelletje bruten uit Noorwegen. Meer wist ik eigenlijk niet. Totdat ik Darkthrone's Transilvanian Hunger uit 1994 eens probeerde. Wat een rauwe, nihilistische pracht! Ik ben verkocht en vanaf deze week fan voor het leven. Tis maar dat u het weet. Vanaf heden dus meer aandacht voor Black Metal op Planet Trash. Niet dat ik me nu intensief bezig ga houden met satanisme, paganisme en antisemitisme, maar als in dit genre een band als Darkthrone van iets lelijks zoiets moois kan maken dan moeten er meer bands zijn die tot hetzelfde in staat mogen worden geacht. De zoektocht is begonnen.

Gebruikte Tags: ,

twee reacties

En dan is _Transsilvanian Hunger_ nog één van de meest metal platen van Darkthrone. Het meer recente weer is veel meer punk; het nieuwe album gaat bijvoorbeeld _Dark Thrones and Black Flags_ heten. Grote invloed ook op bv Lost Sounds.

Je moet wel een beetje oppassen want er is bijvoorbeeld ook black metal die heel prog is (bv Enslaved) of gewoon heel metal (bv Watain), dat is denk ik niet je ding. Ik zou in ieder geval Gorgoroth, Mayhem, Impaled Nazarene (waarschuwing: politiek heel fout), Gallhammer en Dodsferd uitproberen.
Martijn (E-mail ) (URL) - 22-09-’08 12:10

Bedankt voor de tips. Ga ze zeker allemaal proberen, heb heel wat in te halen. Met Gorgoroth ben ik al begonnen. Recensie volgt deze week...

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed