The Man Who Rode The Mule Around The World - John Schooley

--> Zaterdag 18 Oktober 2014 at 2:01 pm

We Told You Not To Cross Us... van The Revelators is een van mijn favoriete platen die in de jaren '90 verscheen op Crypt Records. Dat heeft trouwens enige tijd geduurd. Ik begreep die plaat in het begin namelijk niet zo goed. Pas na verloop van tijd begon het chemische proces dat op We Told You Not To Cross Us... gaande is zijn uitwerking op mij te krijgen. De bestandsdelen van punk, blues en country waaruit deze plaat bestaat, lijken bij het verstrijken van de jaren steeds giftiger te worden. Gitarist van The Revelators was John Schooley. Deze man maakt de laatste jaren af en toe een plaat en bij Voodoo Rhythm Records zijn ze zo vriendelijk die uit te brengen. Met zijn nieuwe plaat The Man Who Rode The Mule Around The World weet Schooley net zoals met The Revelators met beperkte middelen weer een rommelige, maar zeer geslaagde kruisbestuiving tussen allerlei stijlen uit het zuiden van de Verenigde Staten te creëren. Zo hopt hij zonder moeite van rockabilly en country naar gore blues en ongezouten punk. Schooley weet een liedje dat met een beetje goede wil als een countryliedje de boeken in lijkt te gaan, te laten ontaarden in een noise-eruptie van menig shoegazeband met Sonic Youth obsessie de hoed voor af dient te nemen. En passant covert hij een van mijn favoriete rockabilly liedjes: Boo Hoo van Marvin Rainwater. John Schooley weet dit alles te vangen op een bijzonder plezierige plaat van ruim 30 minuten. Een zeer aangename verrassing!

 

Oor: The Man Who Rode The Mule Around The World - John Schooley

Oor: Boo Hoo - Marvin Rainwater

Gebruikte Tags:

vier reacties

Hoi JJ, ken je Ex Hex? Jij bent volgens mij te veel bezig met jaren geleden, ik mag je graag, maar probeer dit eens in Vera te krijgen! Jij kunt dat, volgens mij, dat is van nu, maar heerlijk! Niet origineel, vast niet, maar luister en huiver! :-) Dat wil ik toch liever, mensen van vlees en bloed, die mooie muziek maken! Van NU dan, bedoel ik? Groeten, Bertus

En ik heb er nog een voor je ,Pharmacon, zoiets hoort bij Vera en op je Site...Het leven moet niet te gemakkelijk worden, JJ, misschien krijg je daarom ook wel weinig reacties? Dat je dan niet verzwelgt in het verleden, maar het hier en nu, dat is denk ik ook belangrijk? Misschien vind je er niks aan, maar ik zou dat gaan luisteren?

Alweer 2 reacties op 1 dag, kent u nog Einsturzende Neubauten? Ooit was dat vernieuwend, we kennen ze nu, maar soms herhaalt de geschiedenis zich, daar moet je dan over nadenken, natuurlijk, maar mooi wel? Gaat dat luisteren, en als u er niks aan vindt, dat kan heel goed, maar dan lees ik wel een prachtige column van u? Groeten, Bertus

Even ter geruststelling JJ, afschieten mag ook hoor! Ik heb een dikke huid, die kan daar wel tegen. Maar dat je dan wel even eerst luistert?

Je krijgt weinig reacties, daar wil ik dan verandering in brengen, want ik lees heel graag je recensies.

Of ik het er mee eens ben, ik ga er wel van luisteren, en ik neem aan dat het je daar om te doen is? Mooi Man!

Groeten,

Bertus

Ha Bertus! Leuke feedback. Maar dat Ex Hex is toch een beetje een herhaling van het verleden? Niks mis mee hoor, maar ik word er niet erg warm van.

Wat Einsturzende Neubauten betreft: daar heb een paar LP's van. Halber Mensch is mijn favoriet.

Met de programmering van Vera heb ik overigens niets te maken.

En nu ga ik eerst even de grootste hits uit 1956 draaien...

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed