Top 25 van 2015

 


01. The Agent Intellect - Protomartyr

02. High - Royal Headache

03. Catharsis - Institute 
04. I Declare Nothing - Tess Parks and Anton Newcombe
05. Nasty Witch Rock - Anasazi
06. Welcome To Hell - The Achtungs
07. III - The Hex Dispensers
08. No One Can Save Me - Destination Lonely
09. It's You - Gold Class
10. Glitter Lizard - Afterpartees
11. II - Fuzz
12. Golem - Wand
13. Streets Of Rage - Buck Biloxi And The Fucks
14. Mutilator Defeated At Last - Thee Oh Sees
15. MCIII - Mikal Cronin
16. Holding Hands With Jamie - Girl Band
17. Negative Feedback Resistor - Destruction Unit
18. The Pale Emperor - Marilyn Manson
19. 14 Inches Of Fist!!! - Atomic Suplex
20. J.C. Satàn - J.C. Satàn
21. Never Enough - Green Hornet
22. Viet Cong- Viet Cong
23. Transfixiation - A Place To Bury Strangers
24. Too - FIDLAR
25. Lords Of The Manor - Dan Melchior's Broke Revue

 

Woensdag 30 December 2015 at 9:23 pm Geen reacties

Uneasy Grounds - Dead Cat Stimpy

Moederziel alleen struint hij door de stad. Op de vlucht voor zijn demonen en op zoek naar een warme plek waar hij heel even verlost kan zijn van alle onrust in zijn hoofd. Hij zet dan een uitgekleed drumstel neer en plugt zijn gitaar in. Dead Cat Stimpy lijkt alleen op zo'n moment volledig in zijn element te zijn. Een one-man band met één been in het vagevuur in met het andere been in een surrealistische omgeving. Dat uitgeklede drumstel krijgt het al behoorlijk te verduren, maar dat is nog niets met de helse klanken die Dead Cat Stimpy uit zijn gitaar haalt. Die gitaar laat hij op ieder gewenst huilen. De Blues krijgt keer op keer een flinke muilpeer, bij afslag Rockabilly gaat het stuur helemaal naar links en bij het bord Garagepunk wordt het gaspedaal volledig ingetrapt, waardoor een frontale botsing onvermijdelijk is. Zodra Dead Cat Stimpy zijn mond open doet blijkt zijn keel volledig uit schuurpapier te bestaan. Waar men bij het horen van dit gedegenereerde geluid al snel geneigd is te denken aan enkele generaties inteelt uit een white trash trailer park in het zuiden van de Verenigde Staten, blijkt deze jongeman simpelweg uit Delft te komen. Uneasy Grounds is verkrijgbaar via Off Label Records.

 

Oog & oor: Across The River - Dead Cat Stimpy

Maandag 28 December 2015 at 9:57 pm Geen reacties

Concert Top 10 2015

Volgens een hele ingewikkelde wiskundige formule zijn de volgende tien optredens mijn favoriete optredens van 2015:

01. Meatbodies @ Vera

02. The Hex Dispensers @ Vera

03. The Gories @ Vera

04. Reigning Sound @ Vera

05. together PANGEA @ Vera

06. traumahelikopter @ Vera Kelderbar

07. Lucas & Gea @ Negersonic

08. Destruction Unit @ Vera Kelderbar

09. Wand @ Vera

10. Acid Baby Jesus @ Eurosonic

Zaterdag 26 December 2015 at 4:41 pm Geen reacties

Blij Zijn Dat Je Leeft - de sp aties

Flink afgeven op die hele babyboomers-generatie. Daar sluit de sp aties mee af. Zoals wel vaker neemt dit trio The Who als uitgangspunt om heerlijk smerige en onvervalste rock 'n roll te spelen. Dit keer zelfs letterlijk, want My Generation is omgebouwd tot Babyboomers-generatie. Een gedaantewisseling waar menig Thaise ladyboy een moord voor zou doen. Jullie groep is veel te groot / Ga nou eindelijk eens dood. Niederbeat die flink door de punkmangel is gehaald. Voor de zekerheid schopt de sp aties er nog een paar flinke deuken in. Maar de deze single met drie liedjes kent op kant a het hoogtepunt. Blij Zijn Dat Je Leeft. Bitterzoete tekst met een hoog meebrulgehalte. Typisch zo'n liedjes dat minstens drie keer achter elkaar zou moeten worden gedraaid.

 

Oog & oor: Blij Zijn Dat Je Leeft - de sp aties

Dinsdag 22 December 2015 at 11:30 pm Geen reacties

Pocket Symphonies For The Painfully Alone - The Galactic Lo-Fi Orchestra

Om de zoveel tijd is er voor Michel Geelen geen houden aan. Dan laat hij alle daagse beslommeringen voor wat ze zijn en sluit hij zichzelf op om muziek op te nemen. Soms alleen, soms weet hij een paar maten te strikken. Geelen heeft al de nodige bands en projecten achter zich liggen (Red Zone Cuba, Emotional Elvis en A Girl Called M om er een paar te noemen). Daar laat hij verschillende kanten van zichzelf horen. Van new wave tot garagepunk en alles wat daar tussen zit. Met zijn The Galactic Lo-Fi Orchestra hoeft hij de deur niet uit. De gehele plaat is thuis opgenomen. Wachten op zijn bandleden doet hij ook niet. Het meeste op de plaat heeft hij zelf ingespeeld. Af en toe kwam er een bandlid langs, maar die komt het hok waar Geelen aan het opnemen is meestal niet in. Noodgedwongen neemt hij plaats aan de keukentafel, ontwaart daar vage contouren van duivelse toespelingen op de vloer, en drinkt uit pure verveling de biervoorraad van Geelen op. Zo slecht is het niet om in die Galactic Lo-Fi Orchestra te spelen. Geelen zelf werkt onverstoord verder aan Pocket Symphonies For The Painfully Alone. Alleen hij kan er nog een touw aan vastknopen. Tenminste, dat mogen we hopen. Pocket Symphonies For The Painfully Alone klinkt nogal vervreemdend. Soms denk ik naar een demo van The Beatles on lsd te luisteren om vervolgens de wenkbrauwen te fronsen vanwege een verknipte Jesus And Mary Chain-outtake. The Galactic Lo-Fi Orchestra dwaalt helemaal alleen rond in een andere dimensie.

 

Oor: Sweet Little Motherfucker - The Galactic Lo-Fi Orchestra

Woensdag 16 December 2015 at 11:06 pm Geen reacties

Shadows Of Sound - The Jackets

Veel luisteren en nog een keer extra alle platen van dit jaar sorteren. Om uiteindelijk een volgorde te vinden, waar ik het een dag later hartgrondig mee oneens ben. Kortom, het jaarlijstje samenstellen. Er moeten tussen de bedrijven door ook nog een paar plaatjes besproken worden. Deze van The Jackets zal niet in mijn jaarlijst te vinden zijn. The Jackets is zo'n typische dertien in een dozijn garageband. Best leuke deuntjes en heel tof dat de gitarist met enige regelmaat het fuzzpedaal weet te vinden en die niet direct los wenst te laten. De zangeres klinkt echter nogal schriel, al schijnt ze tijdens optredens een behoorlijke blikvanger te zijn. Niemand binnen The Jackets is echter op een originele gedachte te betrappen. Keurig binnen de lijntjes ingekleurde garagerock. Het wordt nog net niet saai. Die voorlopige lijst van 25 platen van 2015 hoeft niet ineens omgegooid worden voor Shadows Of Sound van The Jackets.

 

Oor: Don't Turn Yourself In - The Jackets

Dinsdag 08 December 2015 at 10:45 pm Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed