Personality Pancake - John Wesley Coleman III / Bacon Bear - Followed By Static

Way Out There Records is een nieuw label dat wordt gerund door ene Astrid en Alberto. Haar kennen we van Miss Chain & The Broken Heels en hem zouden we van de band Il Buio kunnen kennen. Beide bands staan met beide benen stevig op de grond als het gaat om rammelende, Italiaanse garagerock. De eerste release van het label is een split-ep. Op kant a heeft John Wesley Coleman III vier nummers vervormde garagerock op plaat laten zetten. Het derde nummer heet I'm Fucked Up And I'm Cool en die titel dekt de lading van het kwartet songs volledig. Net als Coleman komt ook Followed By Static uit Austin, Texas. Deze band pakt het anders aan. Het tempo gaat eerst omlaag, laagjes noise worden nonchalant over de nummers gedrapeerd. De band is ook niet beroerd om een zieke countrydraai aan de nummers te geven en om het feest compleet te maken wordt er ook nog wat in de psychedelische hoek gerommeld. De vier nummers van Followed By Static hebben zodoende veel meer te beiden dan de vier nummers op kant a. De ep kent een oplage van 500 stuks en aangezien beide acts al wat platen op hun naam hebben, John Wesley Coleman III had vorig jaar nog een plaat uit op Goner Records, zal het Way Out There Records niet te veel moeite kosten om zijn eerste release snel uit te verkopen om vervolgens meer leuk spul uit te brengen. Hier te bestellen.

Dinsdag 30 Augustus 2011 at 9:42 pm Geen reacties

Bete Zur Maschine - Dampfmaschine

Voor een hele rits bands die in de categorie derderangs Turbonegroklonen hoge ogen gooit, kan het beste de trein naar Duitsland worden genomen. Vooraan in die rij bevindt zich Dampfmaschine. Als dank voor de inzet mocht deze band uit Osnabrück tijdens de vorige maand in Hamburg gehouden Turbojugend Welttag voor de losgeslagen meute Turbonegrofans spelen. Dampfmaschine komt op zijn nieuwe plaat Bete Zur Maschine redelijk op stoom. Uiteraard ligt de death punk van Turbonegro steeds op de loer, wordt er voorzichtig naar landgenoten Rammstein gekeken, maar in de titelnummer is er ook ruimte voor een andere invalshoek en wordt het experiment niet geschuwd. Het maakt van Bete Zur Maschine een vermakelijk album en de band laat horen dat het eigenlijk een divisie hoger hoort te spelen; in de divisie van tweederangs Turbonegroklonen. Bij gebrek aan nieuw Turbonegromateriaal is het geen straf om even van de diensten van Dampfmaschine gebruik te maken.

Zaterdag 27 Augustus 2011 at 9:07 pm Geen reacties

3 - Buffalo Killers

De hoogste tijd voor een update op Planet Trash. Na een vakantie waarin geheel in de stijl van Simon Reynolds' boek Retromania. Pop Culture's Addiction to Its Own Past nauwelijks nieuwe muziek is langsgekomen, maar de tijd is genomen om weer naar platen te luisteren die zichzelf al jaren geleden bewezen hebben. Tijd voor iets nieuws dus. Zou je denken. Maar op de derde plaat van Buffalo Killers is het retromania troef. De plaat doet vooral denken aan countryrock à la Neil Young. Gelukkig geen slap aftreksel daarvan, maar eentje van redelijk hoge kwaliteit. De midtempo nummers op de plaat zorgen voor een sfeer dat zich kenmerkt door laidback melancholie. Soms komt er voorzichtig wat blues en soul om de hoek kijken, maar verrassen doet Buffalo Killers nooit. 3 is slechts een aangename voetnoot in het huidige muziekjaar. Eentje waar niet te veel woorden aan besteed moeten worden.

Vrijdag 26 Augustus 2011 at 01:34 am Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed